Un país de lletrats i analfabets:Pràctiques d''escriptura en el llindar de la modernitat
Un país de lletrats i analfabets:Pràctiques d''escriptura en el llindar de la modernitat

Un país de lletrats i analfabets:Pràctiques d''escriptura en el llindar de la modernitat

$ 74.200
Impuestos incluidos

Tots sabem escriure. Tots hem aprés a fer-ho en algun moment de la nostra vida. Un dels grans èxits de la societat occidental actual és que aquesta eina cultural ha arribat a tothom i que, amb mill

Autor(a): Alfred Garcia Femenia
Editorial:Publicacions de la universitat de valència
Edición:2024-03-26
Formato:Libro Impreso Por Demanda
ISBN: 9788411183291

 
Tots sabem escriure. Tots hem aprés a fer-ho en algun moment de la nostra vida. Un dels grans èxits de la societat occidental actual és que aquesta eina cultural ha arribat a tothom i que, amb millor o pitjor qualitat, sabem identi?car les lletres i compondre paraules. Això no obstant, no sempre ha estat així. El període de màxima esplendor política, econòmica, cultural i demogrà?ca del País Valencià, els segles a cavall entre ledat mitjana i la modernitat, va estar caracteritzat, en canvi, per uns elevats percentatges danalfabetisme entre els nostres avantpassats, com també succeïa en la resta destats de la Corona dAragó i de lEuropa del moment. Algunes daquestes persones, malgrat no saber de lletra, tenien la necessitat dapropar-se a la paraula escrita i ho feren emprant diferents estratègies que els permetien mantenir lautoria intel·lectual dels escrits. Per a canviar aquesta situació, havien daprendre a llegir i a escriure a casa, a lescola, al taller, cosa que no estava a labast de tothom. Una vegada superat lesglaó del desconeixement lectoescriptor, sinclourien en el minúscul grup dels alfabetitzats, un conjunt de persones que, depenent de les hores dedicades a escriure, tindrien més o menys traça per a demostrar que formaven part daquesta elit. En aquesta monogra?a, els lectors podran veure com les classes mitjanes i baixes valencianes i de la resta de la confederació feien ús del producte escrit, estigueren o no alfabetitzades, i conéixer el valor que es donava a lescriptura en un moment en què laccés a leducació estava sols a la mà duns pocs.
Alto
240 mm
Ancho
160 mm
Autor(a)
Alfred Garcia Femenia
Editorial
Publicacions de la Universitat de València
Idioma
cat
ISBN
9788411183291
Páginas
202
País de publicación
España
Fecha de publicación
2024-03-26
Profundidad
12.17 mm
Peso
329 gr
PAP00987225
100 Artículos
No reviews
Comentarios (0)
No hay reseñas de clientes en este momento.

15 otros productos en la misma categoría:

Productos más vistos

Product added to wishlist
Product added to compare.

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para mejorar su experiencia de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.